WELKE TOCHT KIES JE VANDAAG?

Mechelen Herbestemd

Ontdek kerken die een hotel, restaurant of cohousing werden, een station waar nu een boekenwinkel in huist, scholen, ziekenhuizen en zoveel andere Mechelse gebouwen die een nieuwe bestemming kregen.

Groene Longen en Volle Geuren

Langs stadsparken en buurttuinen, de rust van water en een stiltetuin, ademen we deugddoende frisse lucht in.

Terug Naar ...

We gaan terug een kijkje nemen in je geboortestraat, in de wijk waar je opgroeide, naar je kleuterschool, langs de vijver waar je als kind nog kon schaatsen, het huis van je oma, ...

Kleurrijk Mechelen

Slingerend langs de muurschilderingen en schilderijen in en rond Mechelen van jonge en oude kunstenaars, voel je de kleuren en verhalen over je heen glijden.

Groots en Groen Zemst

Wil je graag eens in ons dorp de fietsroutes uittesten langs bossen, weiden, boerderijen en historische plekken? Het aanbod wordt elk jaar groter en voert ons langs rustige fietswegen met uitzonderlijke vergezichten en taferelen.

Fijne Waren en Boeiende Ondernemers

Ook het ondernemen zit in ons bloed : onze regio telt ondertussen heel wat fijne winkels waar je alternatieve of maatproducten vindt, verpakkingsloos kan kopen of andere smaken kan ontdekken. Als ondernemers laten we jou graag met hen kennismaken. En wie weet, geniet je nog lang na dankzij wat koopwaar.

Beeldend Mechelen

Niet alleen Opsinjoorke heeft in Mechelen zijn standbeeld(en): ook andere beeldhouwwerken van mannen, vrouwen en kinderen en dieren zijn een halte waard.

Nieuwe Ruimte en Mobiliteit

Benieuwd naar de nieuwe mobiliteit en open ruimte in Mechelen? We nemen je mee langs de Tangent en het station, de Nieuwe Vesten, autoluwe en autovrije straten en pleinen.

Hele Dag op stap met Lunch?

Als we een hele dag op tocht gaan, kunnen we altijd stoppen in een leuke brasserie om iets te eten of picknicken onderweg of in onze tuin in Hofstade.

Je Eigen Suggestie?

Heb je zelf een voorstel? Wil je nog eens door een winterlandschap fietsen, naar het Zennegat of langs de meanders van de Dijle? Een ijsje gaan eten op de buiten of in de stad? Laat het ons weten en we stippelen een mooie route uit voor jou!