Wij zijn Inge hugo en Clark Coussens. Wij houden van het ritme van fietsen, van op ontdekking gaan in steden, dorpen en in de natuur. En dat willen we nog lang kunnen blijven doen!

Een televisiereportage in 2020, waarin ex-wielrenner Tom Boonen het Scandinavische project “Cycling without age” bezocht, maakte ons dan ook meteen heel blij. Cycling without age (in België Fietsen Zonder Leeftijd) geeft het plezier van fietsen terug aan mensen die niet (meer) zo mobiel zijn: vrijwilligers brengen hen met een riksjafiets naar buiten, hun leefwereld wordt terug net dat tikkeltje groter en mooie sociale contacten ontstaan, ook over generaties heen.

Deze reportage bleef nazinderen en deed ons beslissen om zelf een riksjafiets aan te kopen: de mogelijkheden om je te laten rondrijden in onze regio zijn namelijk vaak beperkt tot bewoners van woonzorgcentra en sterk afhankelijk van beschikbare vrijwilligers. En ook voor mobiele passagiers en toeristen zetten we onze fiets graag in om op een andere manier onze streek te ontdekken.

Sinds 2023 bieden wij riksjafietstochten aan om samen met onze passagiers in de buitenlucht te zijn, op ontdekking te gaan, te babbelen en ervaringen te delen. Onderweg kregen we vaak de vraag of we onze fiets niet verhuurden: dat doen we ondertussen dus eveneens. En sinds begin 2024 beschikken we over een 2de riksjafiets voor zowel tochten als verhuur.

Tenslotte is ook tuinieren ons ding : mooie bloemen en struiken, lekkere groenten en fruit : je kan ze altijd eens komen bewonderen tijdens een tussenstop op tocht met ons.